Життя у досконалих деталях
Обрати квартиру

Зворотній зв'язок

Маєте запитання? Зателефонуйте нам для детальної консультації

+38 /050/ 393 00 45

+38 /096/ 393 00 45

Скористатися акцією

Чому вигідно інвестувати у нерухомість саме тепер: відповіді на ТОП 6 запитань

Дата
Поділитись

Через ситуацію із карантином неминуче насувається криза, і вона, швидше за все, торкнеться всіх галузей економіки. Що ж буде з цінами на квартири і чи варто зараз вкладати гроші у нерухомість? Ці питання актуальні як для тих, хто шукає житло для себе, так і для тих, хто хоче вигідно інвестувати та заробити у майбутньому.

Одні вирішили відтермінувати купівлю квартири, інші ж навпаки поспішають придбати за антикризовими акціями від забудовників. Купувати чи ні – сумніви збирають навколо себе безліч запитань. Ми постараємося дати відповіді на найпоширеніші з них, щоб зробити правильний вибір було простіше. Тож якщо ви сумніваєтесь, чи варто вкладати гроші у нерухомість зараз, — ця стаття саме для вас.

1. Що саме вплине не вартість квартир?

Коливання курсу валют — основний фактор, який впливатиме найближчим часом на вартість квартир у новобудовах. Через девальвацію зростуть витрати на будівельні матеріали, у складі яких є імпортні складові. За прогнозами експертів, собівартість будівництва може подорожчати на 10-15%. Крім того, почнуть зростати й витрати на заробітні плати для працівників, що теж може вплинути на необхідність забудовників підвищити вартість житла.

«Більшість забудовників вже підвищили ціни на нерухомість, і така тенденція буде зберігатися і після карантину, – коментує Олег Лєпєнін, засновник будівельної компанії «Вертикаль», яка вже 10 років займається будівництвом сучасних та якісних житлових комплексів в Івано-Франківську. – Однак у ситуації, що склалася, компанії зможуть підтвердити свою надійність та високу репутацію, продовжуючи будівництво власних об’єктів навіть за таких непростих обставин. Додам, що стабілізацію на ринку нерухомості прогнозують уже найближчим часом після завершення карантину».

2. Хто може виграти на курсі?

Напередодні кризи українці зазвичай знімають гроші з банків, і ажіотаж з чергами біля банкоматів це лише підтверджує. Люди часто запасаються готівкою у доларах чи євро, не довіряючи стабільності гривні.

Деякі забудовники вже підвищили ціни на квартири, але в доларах вони стали навіть дешевшими, ніж раніше. Це актуально для інвесторів, які мають кошти у доларах чи євро. Тому виграти на курсі можуть якраз ті, хто зберігають заощадження у іноземній валюті.

3. А якщо хочу квартиру, але готівка – у гривні?

Зараз забудовники пропонують покупцям різноманітні вигідні умови: продають квартири за нижчим курсом, фіксують ціни у гривні, вводять тимчасові акції та знижки. Для багатьох покупців це шанс придбати житло за вигідною ціною, адже вона буде зростати у гривнях вже найближчим часом. Тому у ситуації, що склалася, поспішати варто саме у випадку, якщо ви запаслися національною валютою та хочете її надійно та вигідно вкласти.

4. Краще гроші у панчосі чи у квадратних метрах?

Вкладати гроші у житло — це надійний метод, випробуваний не однією кризою. Інвестиція у нерухомість допомагає не лише зберегти накопичення, а й примножити їх, адже вартість квартир має стійку тенденцію до зростання.

Врешті решт, якими б не були наслідки кризи, курс може змінюватись, національна валюта теж може слабшати, а нерухомість завжди має попит на ринку. Тому однозначно тримати гроші у панчосі – не найкращий варіант.

5. Як обрати надійного забудовника, щоб бути спокійним?

Є певні критерії, за якими можна вважати забудовника надійним. Перевірте на сайті будівельної компанії скільки років вона на ринку. Скільки об‘єктів будує одночасно – якщо до п’яти, то криза, швидше за все, істотно не вплине на бізнес. Якщо ж більше десяти – можуть виникати питання, чи продовжать будівництво такими ж темпами.

З’ясуйте, чи є вже збудовані будинки, здані об’єкти. Також варто перевірити у соцмережах житлових комплексів, чи публікують щомісяця звіти з будівництва. А на сайті забудовника можна пошукати відгуки клієнтів, які вже придбали житло.

Якщо вся ця інформація є доступною, то цілком можна вважати, що будівельна компанія працює прозоро і є відкритою до клієнтів. Це безумовно також є ознакою надійності забудовника.

6. Як перевірити ліквідність нерухомості?

Прибутковість інвестицій напряму залежить від ліквідності активу. У кризовий період, коли попит на нерухомість може знижуватися, у ціні суттєво втратить житло у старих будинках. Тому зараз потрібно обирати квартиру у новобудові.

Якщо ви плануєте придбати нерухомість для здачі в оренду, то локація має бути пріоритетною при виборі житлового комплексу. Зверніть увагу, чи поруч є усе необхідне – магазини, аптеки, ресторани, пошта, школа тощо. До речі, останнім часом престижними та затребуваними є квартири у еко-зонах: поблизу парку, річки або озера. На ліквідні об‘єкти завжди зберігатиметься попит, такій нерухомості жодна криза не буде страшною. Тому зважуйте все та робіть правильний вибір.

HydroPark DeLuxe від БК Вертикаль — переможець Всеукраїнської престижної премії IBUILD 2021

Житловий комплекс від будівельної компанії Вертикаль здобув почесну нагороду ІХ Всеукраїнської будівельної премії IBUILD 2021. Проєкт з Івано-Франківська переміг у номінації «Кращий регіональний комплекс преміум-класу»! Голосування у номінації «Вибір споживача» було відкрите — кожен охочий міг віддати свій голос за того чи іншого забудовника, якого вважають лідером в Україні за різними критеріям, а також обрати […]

Детальніше

Що краще: власний будинок чи квартира?

Не можете визначитися, що краще – квартира чи будинок?

Детальніше

БК Вертикаль обмежує режим роботи на період карантину

Дбаючи про здоров‘я наших Співробітників та Клієнтів, на період дії карантину, запровадженого центральними та місцевими органами державної влади, БК Вертикаль переходить в обмежений режим роботи та повідомляє про тимчасове призупинення робіт по будівництву об’єктів Компанії. Для зручності Клієнтів менеджери з продажу проводитимуть консультації у телефонному режимі та онлайн. Усім міцного здоров‘я, зберігаймо спокій! Кол-центр: /050/ […]

Детальніше
Квартири від власників